Elska mössa


Jag har spanat in detta mönster länge, nu var det dags att sticka mig en Elska mössa! 
Det började egentligen med ett garn som jag köpte i höstas: Wool Silk från Hjärtegarn i färgen petrol  (som är en favoritfärg). När jag såg garnet så tänkte jag mössa på en gång. Kunde inte gå förbi! 
När jag sen kollade in mina Ravelry favoriter så blev det självklart att det måste bli en Elska mössa, tillsammans med tre nystan Llama Silk garn från Järbo garn som fanns hemma. En silk/blandning i mössa – mjukt o skönt!
När jag började på stickprov så la jag även till två andra färger alpacka garn som också fanns hemma! Jag kan sticka (små projekt) från stash ett bra tag, för jag har sjukt mycket alpacka garn.
Det gick superfort att sticka mössan för det var så kul! Efter 4 dar så var mössan klar. Men trådar i massor att fästa. Det var för mycket färger för att låta alla löpa med i arbetet, så jag tog bara de mest frekventa färgerna som fick löpa med. Resten klippte jag av.
Det är egentligen en mössa som är lite lös i toppen, men jag har så stort huvud så det märks inte så mycket på mig. Som jag trodde blir det en lagom ”vanlig” mössa.
Mönster: Elska av Ysolda Teage
Garn:
Petrol – Wool Silk från Hjertegarn
Vit – Llama Silk från Järbo Garn
Mörkgrå – Llama Silk från Järbo Garn
Rost – Llama Silk från Järbo Garn
Ljusblå – Indiecita Alpaca från Naturgarn
Blå-grå – Alpaca från Drops

Av restgarnet hade jag tänkt sticka ett par vantar i samma mönster, men jag har ångrat mig. Det blir för litet. Så… har också funderat på en halstub, närmare bestämt en 3 Color  Cashmere Cowl. Fastän med fler färger.

Å andra sidan håller jag på att sticka en halsduk (scarf) och det kanske räcker med halsgrejer just nu. Så jag lägger ner tanken för tillfället och lägger garnerna i en tygpåse tills jag funderat klart. Klart slut! Kanske?
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Elska mössa”

  1. Jättefin!!

    Ja, det måste ju ha varit massvis med trådar att fästa, med tanke på alla färger, men det var det väl värt:)

    Restgarnerna går ju ingenstans, så låt dom ligga tills dess att du vet vad du vill göra nästa gång:)

  2. Javisst, jag tänker ofta att jag kan sticka nåt mer när man har sakerna framme. Men det är bäst att lägga undan och ta fram när man känner för det! Tack!

Kommentarer är stängda.