Ilene bag nr 4

Jag tänker ofta att jag ska sticka ett mönster fler gånger, men inte alltid det händer. Men shoppingväskan Ilene bag har jag nu stickat 4 st!

Ilene Bag i rosa och vitt bomullsgarn

Ett bra sätt att sticka upp bomullsgarner! Jag hade både vitt och rosa tjockt bomullsgarn till denna påse. Jag har stickat den till dottern, med kortare handtag så det är anpassat till henne. Bra påse för att släpa med leksaker ut på gården och in igen. Och för att ta med leksaker när man ska iväg.

Jag ändrade hålmönstret något så inte hålmönstren skulle påverka placeringen på varvet. Det ordinarie mönstret innebär att man förskjuter varvet 1 maska per hålvarv. Jag har ändrat så detta inte blir förskjutet:

V1: *omsl, lls* (= lyft, lyft, sticka ihop de två lyfta m i bmb) v ut

V2: rm v ut

V3: *2 m tills, omsl* v ut

V 4: rm v ut

Undersidan av påsen, mm.

Planer framöver

Jag har planer för att sticka ännu en shoppingpåse, för att sticka upp garner och för att man inte kan ha för få shoppingpåsar! Men jag har lite andra stickningar, idéer, garn och mönster som pockar på uppmärksamhet:

Garn till projekt nr 1, 3 och 5.

1. Stickar en kortärmad topp i bambu i någon form av lila, jag har just delat av för att sticka kroppen o låta ärmarna vila.

2. Sen vill jag sticka en topp i ett lingarn i en vacker indigoblå färg som jag fått i present. Har inte bestämt mönster/ idé hur jag vill att toppen ska se ut än.

3. Och så vill jag sticka en sval smal sommarsjal i det underbara vackra smaragdgröna lyxiga silkesgarnet jag har hemma.

4. Plus att jag började på en långkofta i midnattsblå merino i våras som fått oförskämt lite uppmärksamhet. Men strukturen är ack så vacker!

5. Jag har skapat ett fint motiv/ ”chart” som jag behöver teststicka för att se hur det blir. Jag tänkte använda handfärgade merinogarner i flera färger som jag har hemma till denna idé! Vad det nu kan bli, kanske vantar eller en halstub. Det får vi se. Så planer finns det gott om!

Garn till projekt 2 och 4.

Relaterat inlägg