Sommarens stickning

Hur kommer det sig att man kommer på i början av sommaren att man vill sticka sommartoppar, för att då kanske man inte hinner använda den på den sommaren… nåväl, jag stickar en sommartopp i ett bambugarn. I en lila-aktig färg som också är ovanligt för mig, men se vilken fin färg! Mönstret heter Anna Tee som är skapad av Sara Stark. Vi får väl se när den blir klar då. Jag har hittills använt 2 nystan.

Modifierad Anna Tee

Jag har modifierat halslinning så den inte är så tight i halsen för det gillar jag inte. Jag tyckte det gick trögt med slätstickning så jag hittade på nåt skoj. Lite muddstruktur på sidorna kan i teorin bli snyggt, jag flyttar maskorna på kanterna av mudden så att det blir två mer m till muddstrukturen vid båda sidorna.

Jag har också börjat sticka en sjal av ett lyxigt silkesgarn. Eget hittepå, med falska flätor på båda sidor på kanten, tre på varje sida. Annars rätstickning och öka 1 m var 4:e varv. Det kan bli bra!

Jag ska lägga upp en sommartopp i lin innan sommaren är slut också! I en vacker indigofärg.

Relaterat inlägg