Simple dress

Jag köpte tidigare i år ett jerseytyg i en petrol färg som jag tänkte sy kläder till mig av, säkert ett halvår sen så jag kommer inte ihåg varifrån det kommer. Nu i sommar har jag sytt en klänning av tyget, en ”Simple dress” (= enkel klänning).

Klänning "Simple dress" från OMG bananas sydd av DesignKatrina. En vardagsklänning!

Mönstret kommer från OMG bananas. Jag köpte mönstret hos Tygdrömmar. Dock när jag skulle kolla efter handledning för att sy i fickorna som skulle finnas på hemsidan så hittade jag ingen sådan. Faktum är att företaget inte verkar vara aktiv, alltså avregistrerad. Jag vet inte varför. Men jag sydde i fickorna efter bästa förmåga. Fickorna är i ett annat tyg, samma tyg som det är i tygbandet jag använder som bälte.

Vardagsklänning: Simple dress från OMG bananas och sydd av DesignKatrina

Jag gillar att man kan välja mellan olika alternativ till halsringningen, kjoldelen och andra delar av klänningen. Jag tyckte dock att v-ringningen (som jag valde) var lite väl låg så jag höjde den.

Det är en superskön vardagsklänning som jag antagligen kommer att bo i när jag är hemma framförallt. Superskön!

Relaterat inlägg