Anna Tee

Anna tee stickad av DesignKatrina.se. Bilden tillhör Katrina Eriksson Lidén

Köpte ett bambugarn i våras som jag ville sticka en sommartröja av. Val av mönster blev Anna Tee av Sara Stark, ett sånt mönster som genast blev populärt. Jag har sett att vissa stickar flera, för att det är en bra basmodell på t-shirt/topp som man kan fylla garderoben med i flera färger! Det är en trevlig tanke!

Anna tee stickad av DesignKatrina. Bilden tillhör Katrina Eriksson Lidén.

Jag har stickat en nu då. Stickas uppifrån och ner och har en genialisk utformning med ökningar vid axlarna. Gillar att ökningarna sker (oftast) på ena eller andra sidan av axlarna.

Anna tee stickad av DesignKatrina. Bilden tillhör Katrina Eriksson Lidén.

Jag har modifierat mönstret lite för att passa mig. Har gjort halslinningen lite lägre då jag inte gillar för tight i halsen. Sen var det en väldans massa slätstickning och det blev i detta fall långtråkigt så jag fixade lite struktur i tröjan! Började med två m på vardera sida som jag flyttar ut och i mitten av maskorna som varje varv flyttas ut ett steg blir det enkel muddstickning (1 rm, 1 am).

För övrigt förstår jag inte varför jag lyckas blunda på nästan alla kort denna gången, men det får funka ändå.

Relaterat inlägg