På gång

Vardagen har kommit igång, regnet kommer och går. Jag har börjat få lite sticktid till/från jobbet. Vilket betyder att det är av yttersta vikt att alltid ha igång en liten stickning!

Coral Reef

Som av en händelse fick jag ett enormt sug på att sticka en flätstickad mössa häromveckan. Hittade ett gratis stickmönster på en mössa som heter Coral reef. Tog garn från stashen, två garner i nästan samma färg! En härva i merinoull, Finaste från Hanna Garntanten. Nästan 2 nystan lingarn, Tynn Line från Sandnes garn. Tillsammans blev det jättefint, strukturen kommer fram bra och färgen är fin. Det är någon sorts matt brungul nyans som jag gillar starkt nu när jag stickar med det! Jag är faktiskt färdig med mössan och fick garn över. Mössan behöver faktiskt sällskap av ett par vantar så det är påbörjat! Jag vet dock inte hur långt garnet räcker.

Coral reef vantar

Jag har under den senare delen av sommaren börjat sticka en Tegna topp i Järbo Lin som är ett garn i 100% lin! Perfekt matchning tror jag, lingarnet får ett fint fall med detta mönster. En mustigt mörkblå färg har den. Jag är precis klar med strukturen och nu är det slätstickning i resten av tröjan. Jag lär vilja ha den nästa vår/sommar så det är ju ingen brådska.

Tegna sweater

I våras började jag sticka en Be Mine långkofta, helt underbar med vacker rygg! Stickar i merino, men när sommaren kom la jag undan den. Det är faktiskt dags att fortsätta på den nu tycker jag! Gillar denna matta blågrå färgen skarpt!

Sen finns även en liten sjalstickning på gång i lyxigt silkesgarn, ett eget hittepå. Den är ljust smaragdgrön och superhärlig. Än så länge en liten stickning så den kommer jag ta med på tåget framöver.

Silkessjal

Det är rätt tydligt att jag får fokusera på färdigställande, innan det poppar upp fler stickningar!

Relaterat inlägg