Coral reef mössa och vantar

Det som är skönt med ”små stickningar” är att de kan bli klara rätt fort om det är kul förstås. Och detta var kul! Jag gillar verkligen flätstickning, borde göra det mycket oftare!

Coral Reef mössa

Mössan och vantarna är stickade i dubbelt garn, hittade garnkompisar som matchade varandra väl i färg. Så där murrig höstig färg i mörk ockra eller brungul. Jag har använt totalt nästan 100 gram (1 härva) eller 338 meter Garntantens Finaste, som är ett merinogarn. Lika många meter Tynn Line från Sandnes garn.

Mössa: har använt hälften av garnet till mössan och det går att läsa mer detaljer på projektsidan på Ravelry för den som vill. Jag har inte modifierat något, bara kört på mönstret. Mönstret heter Coral Reef av Asita Krebs.

Coral Reef /krusidull vantar

Vantar: jag fick garn över och stickade vantar av det, lika mycket garn som mössan användes. Fick ca 6 gram över av merinogarnet! Vantarnas grund kommer från ett mönster som heter Krusidull och kommer från Maja Karlssons bok Trettionfem vantar. De är vantar med annat flätmotiv, men det har jag bytt ut till Coral Reef motivet! Vanten har en ergonomisk tumme, se bilden nedan. Jag hade en lite smalare stickfasthet än mönstret angav. Anledningen är att vantar på 9 cm (en sida) blir för stort, så jag behöver smalare men långa vantar.

Coral reef vantar

Det jag får komma ihåg till nästa gång: om man trixar med stickfastheten så blir allt också lite kortare eller längre på längden. Det innebär i detta fallet att ökning för tummen varje varv blev kortare på höjden än vad som var tänkt i mönstret. Så jag skulle ha ökat varannat varv i början, kanske en tredjedel av ökningsvarven. Det hade blivit bättre, men det blev bra så här med! Jag kompenserade med extra långa muddar att vika upp, i efterhand: sydde dit de extra muddarna med maskstygn i första varvet av vantarna. Jämför de två bilderna på vantarna för att se. Lite trixigt, men så värt det! Så blev de också lika mössan, som har uppvikt kant. Länk till projektsidan på Ravelry.

Coral reef mössa

Nu har jag nya fina stickade mössa och vantar att bära när kylan kommer!

Relaterat inlägg