Siri tröja

Knappt så var tröjan torr innan jag drog på mig den och gick ut för att fota. Den lilla tjejen fick gå och samla löv, pinnar och maskrosor medans jag försökte få till nån bild med självutlösare. Då kan det bli lite som det blir ibland, en barnhand mitt i bilden eller bild utan ansikte och så vidare. 

Siri Cardigan knitted by DesignKatrina

SIRI är ett mönster som är ämnat för kofta, men jag gjorde om den till en tröja. Det var en väldigt rolig stickning, speciellt oket förstås. Väldigt finurligt lövmönster på oket som jag gillar jättemycket. Kanske passande med en massa löv på marken när man fotar då! Å vad jag gillar det här mönstret och tröjan! Ett klassiskt mönster och jag tyckte det var lätt att följa mönstret.

Förutom att sticka den som tröja så har jag gjort några små förändringar, som längre mudd. Och några korta varv i nacken (i mudden) för en bättre passform.

Garnet är Alpaca Heather från Artesano. Det köpte jag på rea för länge sen nu, med syftet att sticka en tröja (någon gång). När jag köpte garnet så tänkte jag att jag skulle våga mig på naturvit. Jag har inte använt så mycket vitt förut, men de senaste åren har jag börjat använda vita kläder. Jag är dock mer bekväm med naturvita nyanser.  Det är 50% ull och 50% alpacka, så jag kommer att hålla mig varm i vinter. Det blir alltid så att jag stickar alpacka eller alpacka/ull tröjor, egentligen helt oplanerat. Det bara blir så! 


Det blev en väldigt gosig och härlig tröja som jag kommer spendera en stor del av vintern i!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Siri tröja”

  1. Jag tittar och tittar men ser ändå ingen barnhand mitt i någonstans:D

    Skämt åsido, den blev jättefin! Dina modifikationer har verkligen gett utdelning i ypperlig passform! Och lövoket är ju passande så här på höstkanten:)

    Och den är definitivt bättre som tröja än som kofta!!

Kommentarer är stängda.