Varför är de snyggaste koftorna såna man ser på TV?

Jag såg en film häromdagen, där jag som vanligt fastnade för ett stickat plagg i filmen! Det händer rätt ofta. Denna gång är det en flerfärgsstickad tröja i perfekta färgkombinationer som stal uppmärksamhet, som finns med i början av filmen ”Spiderwick chonicles” från 2008.

En skärmbild av Tv:n under filmen Spiderwick Chronicles, på den stickade tröjan.

Min tanke är att anta utmaningen att försöka få till diagrammen och färgerna så nära originalet som möjligt. Dock, kommer jag i så fall att vilja sticka en hellång kofta-variant. Jag stickar helst i ett stycke, dock verkar denna tröja vara stickad i delar. Så jag får klura på en lösning för att sticka i ett stycke, jag gillar v-ringningen så jag får fundera helt enkelt. Söker man på Spiderwick + skådespelerskan Sara Bolger så kommer det upp bilder på tröjan till slut. 

Detta är något som antagligen kommer att ta lite tid att få till. Dels få till diagram som är ungefär lika originalet, dels hitta garn i perfekta färger och i ett bra material samt dels få till måtten till en tröja. Som tur är gillar jag utmaningar som tar tid, så det kommer att bli en kul process också som får ta den tid det tar.

Ska bara… skicka färdigt en flerfärgsstickad kofta, fortsätta på bomullskoftan till dottern, börja på den underbart vackra långkoftan som jag fick garn till i julas, och sticka sommar-toppen i bambu-garnet jag köpt. Men någonstans där i mitten ska jag väl få plats med detta också. Och ja, jag gillar framförallt att sticka koftor och tröjor. Det händer saker och man kan lära sig så många tekniker på formning av axlar, halsringning och kropp. Det är kul helt enkelt!

Relaterat inlägg