Blått var det här

Undrar om jag myntar ett nytt begrepp nu, men precis som man får en idé som man bara måste testa så har jag spontanstickat en mössa i helgen.

Kofta

Jag håller egentligen på och monogam-stickar ”Be Mine” cardigan som jag började på i våras. Men när känslan kommer, ja, då tar jag o spontanstickar ett annat litet projekt. Så är det. Undrar just hur många mer eller mindre ”små stickningar” jag har gjort under denna kofta? Det är rätt många. Kanske det beror på att jag stickar en mörkblå långkofta – mörk och längden tar tid. Den blir väl klar någon gång. Jag har dock ”lovat” mig själv nu att bli klar med denna innan jag ”får” lägga upp en av de koftorna jag vill sticka härnäst.

Därav kan det dyka upp lite spontana små projekt. Jag hittade tre ljusblå garner som jag satte ihop: mohair, sockgarn, Llama Silk. Bakgrunden är att dottern frågar ofta att få låna en blå för stor mössa från mig. Klart hon ska ha en som passar. Så jag fick för mig nu att göra en – så har hon en egen, i ljusblå. Kanske för varm just nu, det får vi se.

För att kunna ”strunta” i provlapp så började jag lägga upp 8 maskor med 5,5 mm stickor, ökade och bestämde efter vägen hur många maskor jag behövde (64 st). Så blev det något tillslut och mössan kan ju användas från båda håll. De sista 12 varven stickade jag på mindre stickor. Lite eget hittepå.

Relaterat inlägg