Klar efter 8 månader

Vissa saker tar bara tid. Som denna kofta, jag påbörjade koftan i April i år. Det ska egentligen vara en långkofta, men det får funka med en något koftare variant. Denna helg ligger koftan på blockning (jag har fuktat den och satt i blockningspinnar så att formen blir bra). Det krävs speciellt när man stickar i struktur. Maskorna lägger sig tillrätta och blir fina. Ser vi på en tidigare projektbild ser man att strukturen ”bubblar” upp och när man plantorkar koftan lägger sig maskorna rakare.

Projektbild från i våras.

Det kommer ett inlägg med ”färdig kofta- bilder när tid finns. Det är svårt att se den midnattsblå färgen, kanske går bättre utomhus en dag! Jag är bara glad att den blev klar nu, har kämpat i flera månader att få den klar innan julen.

Lite information:

  • Mönstret heter Be Mine och är en långkofta som är skapad av Matilda Kruse, även känd som Organicknitters.
  • Garnet är det som designern använder, Cheeky merino joy från Rosy Green Wool. Jag använder en midnattsblå färg.
  • Knapparna är grå-blå kokosknappar.
Be Mine cardigan

Man kan fundera över varför denna tagit så lång tid, att jag inte prioriterat att sticka på den. Det kan vara så att garnet är så mörkt och lite svårare att se på kvällarna. För en jämförelse brukar det ta runt 2 månader att sticka en vuxenkofta i ”vanliga fall”. Denna kofta kommer nog bli en favorit, merinoullen är oerhört mjuk!

Relaterat inlägg