Be mine cardigan

Information

  • Mönster: Be Mine cardigan av Matilda Kruse /Organicknitters
  • Garn: Cheeky Merino Joy från Rosy Green Wool, i en midnattsblå färg. Använde nästan 5 nystan.
  • Knappar: kokosknappar i matt grå-blå-lila.
  • Stickor: 2,75 mm och 3,25 mm.
Be mine cardigan, denna kofta är stickad av DesignKatrina.
Be Mine cardigan

Det är ju svårt att få till superfina bilder när man varit förkyld så länge, så dessa får funka för nu. Jag älskar verkligen garnet, det är så mjukt och gosigt. Men det är mörkt att hålla på med på kvällarna dock, skulle tänkt på att ta en ljusare färg. Men denna var ändå finast och ”mest jag”.

Jag har gjort en kortare variant av koftan, som egentligen är en långkofta. Men det får räcka nu helt enkelt! Också en sak jag ändrat är att jag stickat en storlek mindre, den ska egentligen vara ”oversized” som alla andra kläder just nu. Jag passar inte riktigt i det, därav en storlek mindre.

Bild visar den vackra strukturen på ryggen på koftan, Be mine cardigan.
Ryggen på koftan

Den som har ögonen med sig kan se ett fel jag gjorde i höjd med armhålan. Strukturen blev lite fel där, vilket var svårt att se då och inte förrän långt efteråt syntes detta ordentligt. Och det är ingen större fara, det kan jag lätt leva med. Just när man sätter av maskor för ärmarna och ska sticka kroppen så ska man börja följa ett annat diagram och där blev det på något sätt fel. Men jag är ändå väldigt nöjd med koftan! Älskar vacker ryggstruktur på koftor, det känns så klassiskt fint.

Relaterat inlägg