Dubbelstickad mössa 1.0

Min dubbelstickade mössa är klar. Så kul och skönt på en och samma gång! Jag har provat mössan lite och den är så otroligt skön o mjuk att ha på sig! Det är en mössa att bo i.

Men den är lite stor, både på bredden och längden. Då det ska tänkt bli ett mönster så kommer jag jobba vidare på den. Jag väljer att jobba lite mer ”öppet” den här gången. Det kommer att bli One-size just för att inte krångla till det när motivets repetition så pass stort. Jag har jobbat på det här motivet ett tag och blev tillslut nöjd med den här varianten!

Lite väl soligt här, men det är baksidan på mössan.
Garnet jag använder är Sterk från Du Store Alpakka. Det är så mjukt o härligt! Det är en alpacka och ullblandning. Vid dubbelstickning ska man välja ett garn som är väl tvinnat och gärna slitstarkt (typ sockgarner).

Motivet kan komma till användning i andra mönster som filtreras i huvudet just nu.
Frågan är vad mössan ska få heta sen när väl mönstret är klar. Har du som läser något förslag i huvudet så – bring it on!


Till sist bjuder jag på en selfie!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Dubbelstickad mössa 1.0”

  1. Så fin den blev! Det syns inte på bilden att den blev lite stor, fast det är ju mycket känsla också. Och det är väl en del av designerprocessen att det krävs mycket arbete innan det blir som man ville:)

Kommentarer är stängda.