Julsockor tomteparad

Jag får säga exakt som det var med dessa sockor. Det gick åt skogen flera gånger. Men är inte mönstrets fel utan jag som nödvändigtvis måste ändra mönstret. Och att jag i allmänhet inte funkar just nu. Jag ville verkligen få till dessa sockor till julen.

Mönster: Tomteparadsockor av Evelina Roos.

Garner: fingerling/ light fingerling sockgarner. Det var 5 färger (ljusgrå, röd, vit, svart och ljustrosa) så det blev olika garner: Sockz från Falkgarn och Opal Uni Solid 4-ply / 4-fach från Zwerger garn.

Ändringar: jag gjorde en barnstorlek som inte finns i mönstret. Jag stickade en häl med hälkil så sockan är lättare att ta på sig. Jag upplever när det kommer till flerfärgsstickning att den sortens häl som finns i mönstret gör det svårt att ta på sockorna. Så jag byter gärna häl då och tar en med hälkil.

Så fort jag såg en bild på sockorna så ville jag göra dem. De är så söta! Dottern ville gärna ha julsockor och garn fanns hemma. De blev klara den 23:e december.

Detta blir sista inlägget för iår. Jag har också gjort några julklappar av reflexgarn samt annat men glömt fota så det blir inget inlägg om det. På sistonde har jag verkligen behövt gå ”back to the basic” – sticka på lite enklare saker. Men mer om det en annan gång.

Relaterat inlägg