Saker att sticka i restgarner

De ligger där o väntar, de där små resterna och man tänker att nångång kommer man sticka något av det. Här kommer tips på vad man kan sticka:

  1. Vantar eller ”halva vantar”. Vantar tar inte så mycket garn i anspråk och har man mycket smårester i olika färger är det perfekt. Ett-några varv per färg o sen byter man färg! Eller varför inte lite flerfärgsstickning eller dubbelstickning. Enklast är väl ändå ränder! Jag har på bilden knåpat ihop halvvantar i flera färger i DK-vikt och jag har använt merino och ull/bomullsblandning. Jag har försökt mig på en s.k. ergonomisk tumme.
  2. Sjalar och halsdukar! Sjalar behöver inte vara stora trekanter utan kan vara rätt smala och nätta saker. Detsamma gäller för halsdukar, de behöver inte vara de bredaste, ibland passar der bättre med lite smalare halsdukar. Här är ju ränder alltid rätt, men hur breda är upp till dig själv!
  3. Pannband. Jag har sett många pannband i handeln nu som är klassiskt snygga med en vridning fram och ofta i ribbning. Här kanske resterna av ett garn räcker till ett pannband!
  4. Sockor. Restgarnssockor är så kul att göra, man kan kombinera färger och mönster som man vill! Perfekt för flerfärgsstickning. Kom ihåg att använda sockgarn så de håller!

Relaterat inlägg