Långa sköna sockor

Ibland är det skönt med ett hyfsat okomplicerat projekt, som enkla randiga sockor efter eget huvud.

Tanken var att använda upp mitt Mellanraggi garn, men det gjorde jag faktiskt inte ändå! Jag tyckte längden räckte till ändå när jag kom upp så långt som till vaderna.

Såhär gjorde jag:

Jag började från tån med ”Judy’s magic cast on”, vilket är enklare än man tror (!) och ökade i sidorna till 50 maskor. Sen ränder på det, sockorna växte fort! Jag gjorde en kil och sen stickade häl med intagning på väg uppåt. Mudden blev så enkel som möjligt, med vanlig resår och elastisk avmaskning! Jag har smala vader så jag behövde inte öka några maskor så som jag trodde att jag behövde, isåfall hade jag ökat på sidorna. Men nu slapp jag det!

Jag använde 125 gram, 325 meter, Mellanraggi i tre färger.

Relaterat inlägg