Bubbelvantar

Nu är äntligen mitt nya mönster här! Det här är halvvantar med en intressant struktur: Bubblor! Jag föll direkt för den här bubbliga strukturen och skapade dessa enkla vantar som är perfekt till hösten. De är stickade med dubbelt alpacka garn, så man kan ha dem en bra bit in i kylan!
Bubblorna kräver  betydligt fler maskor än vanlig mudd, så trots att man stickar med dubbelt garn så blir det många maskor per 10 cm. Därför är det stor stillnad på antal maskor på mudden och bubbelstrukturen.
Här kommer lite nödvändig information:

Storlek: M (L)
Mått: 8 (9,5) cm bred. 21,5 (23,5) cm lång. Jag har på mig M på bilderna och de sitter lagom tight.
Tumhål: 5 (7) cm hög.
Garn: Indiecita (naturgarn) senapsgul 3810.
Stickfasthet: ca 27 m och 24 v = 10 cm i dubbelt garn på bubbelstruktur, stickor 4,5 mm eller den storlek på stickor som behövs för rätt stickfasthet.
Garnåtgång: ca 62 (80) gram/ 207 (263) meter

Jag hoppas att de kommer bli lika omtyckta av fler än mig och att ni som hittar hit vill sticka dem! Ett litet projekt behöver man ju alltid, eller hur!Vill du sticka dessa vantar 
så har jag lagt upp de gratis i min Ravelry butik! 

____________________________________
Korr: rättat till ett litet fel i mönstret och en uppdatering i mönster på Ravelry och i bloggen är gjord.
 6 augusti 2017

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Bubbelvantar”

  1. Börjar med att försynt påpeka att du nog har skrivit/räknat fel på mängden garn i mönstret… Indiecita är väl typ 175 m/50 gr eller liknande per 50 gr?? Vill minnas att det i alla fall är "sport weight".

    Bubblor är nytt för mig i mönsterväg. Men det borde ju rimligtvis och betyda att de kan "hålla" mycket luft omkring "sig" vilket gör att de borde vara väldigt varma och sköna att ha på sig när det börjar bli kyligt ute.

    Sätter upp dom på min kölista med avsikt att sticka mig ett eget par snart eftersom jag är nyfiken på bubblorna och hur dom håller värmen när det är kyligt ute:)

    Glömde jag att säga hur söta dom är??:)

  2. Tack så hjärtligt för påpekandet, åtgärdat! 🙂
    Vad kul att du vill sticka dem! Jag tror också att de håller värmen bra, mina kommer bli använda när det blir höstigt!

Kommentarer är stängda.