En pågående alpacka-kofta.

Jag har en långtidsstickning som jag stickat på sen November eller December förra året som jag tänkte visa idag. Det är ett sånt ”man tager vad man haver” – projekt: alpacka-garnerna kommer från ”stash”. Färgmässigt försöker jag bygga upp koftan utifrån hur mycket garn jag har av samma färg. Jag har väldigt mycket alpacka-garner i olika färger och stickar gärna upp lite garn jag har. Därför fick detta bli en flerfärgsstickning från början till slut.

Mönster: Lily cardigan av Marianne Skatten

Stickfastheten ligger på 30 m = 10 cm. Jag är ändå glad att jag med tanke på stickfastheten kommit så långt som hit! Håller på att sticka ärm nummer två, därefter är det ”bara” oket kvar som kommer bli i lite olika färger. Kommer bli kul att se den blockad så maskorna lägger sig till rätta och sen kommer jag sätta saxen i framsidan – en steekning. Det var ett tag sen sist! En steekning innebär att man lägger upp extra maskor fram på koftan med maskor som man sen klipper upp och viker in. Jag kommer att sy sick-sack på sidorna på symaskinen, men många virkar en kant så att det inte blir upprepat. Med ett fint band på insidan kommer det bli jättefint!

En sak i taget, ärm nummer två på gång.

Relaterat inlägg