Årets sista FO’s!

Det är dags för årets sista färdiga projekt. Lite smått och gott, mycket julrelaterat igen. Men det är det sista inlägget för iår som innehåller nån form av julighet. Sen blickar vi fram mot ett nytt år!

1. Jag lyckades på något sätt hinna sy kläder till lucia. Tidigare köpte jag världens finaste tyg med pepparkakor på av Zannaz design (hon designar egna tyger och har för övrigt rea på jultyger just nu såg jag). Jag köpte inte alls mycket, men det räckte till ett par barnleggings och barnmössa. Hade tänkt ta finare kort på mössan, men tid är finuligt – den försvinner gärna i rasande fart. Så det får gå ändå. Både mössan o leggings är välanvända!

2. Jag har gjort det till min grej iår, att sticka upp garnrester. Det är en trevlig känsla att bli av med de enskilda nystanen och resterna, då kan man få plats med nytt! Jag var inne ett tag i höstas att sticka shoppingpåsar, så detta är min tredje Ilene Bag som jag stickat nu!

Denna gång gjorde jag korta handtag och använde diverse rester i tjockare bomull. Det går rätt snabbt att sticka och jag tycker om denna typ av shoppingpåsar. De är så användbara! Denna påse blev en julklapp.

3. Mönstret Never Not Gnoming är högst beroendeframkallande! Jag har tidigare visat en stor variant. Nu är det dags för de mellanstora tomtarna att synas. Här har jag använt diverse smårester i merino och merino/bomull. Vissa av dessa har fått nya hem under julen! Det är ett sätt att säga att man tänker på nån, så det är för mig ett symboliskt värde.

Jag har också stickat ett litet hjärta, mönstret heter No-sew heart (ett litet gratis mönster). Här har jag använt rester i merino/bomull. Hjärtat har också fått ett nytt hem.

Inför 2021

Inför nästa år, kommer jag att fortsätta sticka på de tre stickningar jag påbörjat under den senare delen av december! Har också en vårstickning som ligger och väntar ett tag. Så 4 stickningar just nu (en tröja, en kofta, två sjalar).

Därtill har jag fått garn i julklapp till en vacker kofta – Be Mine. Köpte mönstret när det kom för ett år sen, så under nästa år kommer jag att sticka den.

Relaterat inlägg