Mindful Shawl

Javisst, jag skrev i förra inlägget att jag har lagt upp de sista FO’s (finished objekts) för året. Men se så fel jag hade!

Mindful shawl i rester.

Mönster: Mindful shawl av Matilda Kruse/ Organicknitters

Detta mönster blev färdigt i ”förtid”, kan jag lätt säga. Vi beslöt att sjalen till dottern skulle bli för stor för henne som sjal, så det fick bli en axelvärmare- halstub- grej. Så fick det bli! Jag satte ihop sjalen omlott på baksidan.

Garner är diverse rester i merino, merino/bomull och bambu. Svårt att bli av med smårester i garn, men det funkar när man stickar ett sånt här projekt. Ibland blev det två-tre garn tillsammans så att det ihop skulle bli DK-vikt.

Mönstret är lätt att följa och när man vet hur man gör är det bara att lägga undan mönstret och köra på. Enkel rätstickning, för det mesta, och ökningar. Väldigt trevligt mönster att sticka på under julen, får jag säga.

Och med det önskar jag Gott Nytt År! Hoppas på ett intressant nytt år med C-uppsats och kanske nya utmaningar.

Relaterat inlägg