Sommarkoftan

I brist på min förlagda sommarkofta som var luftig, halva ärmar, och helt underbar så har jag nu istället sytt en liknande modell. Inte samma färg, lite längre men i övrigt precis samma funktion. Mörkgrå, luftig och mysig.

I detta fall blev det billigare att köpa tyg och mönster och sy min egen, så det är en klar bonus. Allt inhandlat på Stoff och stil, mönster nr  2501303 och ett luftigt tunnt stickat tyg.
Ändring: jag ville inte ha långa ärmar så jag sydde inte dit ärmarna. Sydde istället en mudd.

Lätt att sy när jag väl kom på konstruktionen och perfekt att bära nu i sommar. Skulle vilja sy flera andra också, i andra färger och tyger. Men just nu nöjer jag mig med en. Det är ju faktiskt fullt tillräckligt!

Jag bor i princip i linne och fladdriga byxor på lediga dagar och denna kofta passar ju bra in i den lediga sommarstilen. När man inte behöver vara så tillfixad.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg