Hjärtekoftan

Jag kallar den här koftan för Hjärtekoftan eller MommyHeartsU. Det finns risk för ett långt inlägg så här kommer tre rader med kort information.

Mönster: Fanakofte till barn
Ändring: hjärtan och färger
Garn: Merino Extra Fine från Drops
Det hela började med garnet. Faktiskt en hel stor påse garn i olika färger av Merino Extra Fine från Drops som bara har stått o samlat damm i några år. Ibland blir det inte som tänkt och då kan det bli sådär att man får en påse med garn till övers… ja, jag vet inte om det är så jättevanligt i den mängden men det kan hända. Och det hände hos mig.
Jag har i nåt års tid letat efter en lämplig Superfärgglad Barntröja eller kofta att sticka av garnet. Hittat många flerfärgsstickade mönster på barntröjor, men de är baserade på en eller två basfärger och sen lite tillägg av andra färger. Det funkar inte, när jag har lite av mycket!
Tillslut så hittade jag Fanakoften, som jag tycker är så fin att jag stickar en till mig själv också. Men för barnkoftan så kan man använda många färger i alla ränder och även sticka in hjärtan istället för den tradiotionella stjärnan. Stjärnan är fint, men koftan är till dottern och då ryms inte tillräckligt med hjärtan i tröjan! Så det blir hjärtan, hjärtan, hjärtan!
Det är väldigt enkelt att sticka flerfärgsstickning i detta Merinogarn. Det flyter på väldigt lätt och det är så roligt att det går fort! Jag lät garnerna löpa upp längs steeken så det var en hel del att hålla reda på. Den här stickningen har varit rolig från början till slut, men samtidigt skönt för det blir lite påfrestning för axlarna. Ärmarna stickade jag samtidigt så att de skulle bli likadana. Det var lättare att sticka dessa, alltså fysiskt lättare för axlarna.
Det är första gången jag stickar en steek, det gick bra! Jag sydde två rader med sicksack på steeken så den inte går upp. Sen tog jag upp maskor och stickade mudden. När jag hade införskaffat knappar och band (från Ohlssons Tyger) klippte jag upp steeken och sydde fast bandet på en gång.
Knapparna valde vi ut tillsammans, det är färgglada träknäppar.
Nu börjar det bli varmare och dags för goa tröjor till jackan och ibland utan jackan! Det här har varit min favoritstickning hittills på ett bra tag! Jag är så nöjd.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Hjärtekoftan”

  1. Den är verkligen jättesöt med alla färger! Och knapparna är helt rätt!

    Att sticka båda ärmarna samtidigt är smart av flera skäl. Jag ser på bilden att du har ansträngt dig för att de skall vara likadana som "kroppen" av koftan, vilket skapar en fin symmetri för koftan:)

    Nu blir det förstås spännande att se hur din kofta blir, när den är färdig:)

Kommentarer är stängda.