Halstuber × 3

Såg en bild på ett mönster på en halsgrej för ett tag sedan som jag haft som inspiration till denna halstub. Garn i gradierade färger i kombination med 2-färgad patentstickning, det är ju vackert.

Brioche cowl by DesignKatrina. Patentstickad halstub av DesignKatrina.
Tvåfärgad patent

Jag använde garn från stashen till detta, Leonora från Falkgarn, med 5,5 mm stickor. Jag har inte stickat i 2-färgad patent förut, av någon anledning. Jag förstår att många mönster ”byter” sida på garnen, då det vrider sig lite.

Brioche cowl by DesignKatrina. Patentstickad halstub av DesignKatrina.
Brioche cowl by DesignKatrina. Patentstickad halstub av DesignKatrina.

Nästa tanke var att jag ville göra något av lite restgarner, det var det hela egentligen. Hade ett gäng ljusgrå garner i bland annat alpacka. Rester i: Alice by Permin (ca 40 gram), Rauma Iris Alpakka (långhårig alpacka), lite Indiecita alpacka Naturgarn och lite Garnstudios Merino Extra Fine.

En sjaltub stickad av DesignKatrina. A shawl-cowl knitted by DesignKatrina.
Sjaltub

Jag stickade en halstub till dottern och en sjal-halstub till mig.

Halstuber i grått stickad av DesignKatrina
Sjaltub och halstub.

Det är väldigt tillfredsställande att kunna använda upp garner, det är det roligaste! Tillslut kanske jag får plats med allt garn jag har i tröj-mängd, när resterna kan ta slut! Eller är det önsketänkande?

Relaterat inlägg