Favoritmössa 2 och 3

Dottern har för närvarande en favoritmössa som nästan alltid ska användas. (Se bild ovan, den gröna mössan.) Det är då man önskar man hade två, ifall den behöver tvättas eller så. Men som tur är har jag stickat den mössan. Och som tur är har jag gjort mönstret! Så jag har under julhelgerna stickat två till av garnet som blev över.

Karamellmössan stickad av och mönstret skapat av DesignKatrina / Katrina E. Lidén. För Falkgarn. Använd ej bilder utan mitt medgivande! Katrina
Rosa Karamellmössa

Mönster: Karamellmössan av DesignKatrina /Katrina E. Lidén – för Falkgarn.

Garn: Karamell från Falkgarn (som kan ha utgått från deras hemsida, men kan ersättas med annat garn om ca 380 meter och som har stickfasthet runt 20 – 21 maskor)

Stickor: 3 mm.

Karamellmössan i original - mönstret skapat av DesignKatrina / Katrina E. Lidén. För Falkgarn. Använd ej bilder utan mitt medgivande! Katrina
Originalmössor i mönstret. Det är den gröna som är favorit just nu.

Jag har stickat två mössor i den största stoleken, varvat ränder om 3 v så det blir så färgglatt som möjligt! Har bara använt de nystan jag hade kvar som har breda färgskiftningar – lämpligt till halsduk bland annat.

Karamellmössan stickad av och mönstret skapat av DesignKatrina / Katrina E. Lidén. För Falkgarn. Använd ej bilder utan mitt medgivande! Katrina
Orange mössa

Jag provade en lite annan minskning som syntes mer på den rosa mössan, gör man som mönstret anger blir det mer osynlig minskning i den dubbla mosstickningen. Men omväxlig förnöjer! Jag har också gjort längre flätor.

Karamellmössan stickad av och mönstret skapat av DesignKatrina / Katrina E. Lidén. För Falkgarn. Använd ej bilder utan mitt medgivande! Katrina
Karamellmössan med öronlappar.

Den största storleken anger ålder om 6 år, men barnhuvuden växer inte så värst mycket i den här åldern så det går lika bra på min 8-åring. Det är en lagom stickning att pyssla med.

Relaterat inlägg