Lite klappar

Nu kan jag visa lite vad jag pysslat med inför jul. Sen finns det även sånt jag inte hann färdigt, men det tar vi en annan gång.

Först o främst var det så att jag gav bort garn till min mormor någongång ”för längesen”. Min mor hälsade på i höstas och hon hade en jättefin mössa som mormor stickat av garn hon fått. Jag hade samma garn kvar hemma o tänkte: Vantar! Det ska hon få i julklapp. Men jag testade att virka vantar istället för att sticka.
Resultatet blev ett par rejäla vantar, perfekt ovanpå fingervantar. Det behövs i Norrland.
Orange är snyggt i denna kombination med silver, grå och guld.

Garnet: (Gedifra) Trendy Tweed

Sen har vi lite muddbyxor till våran lilla tjej. De sydde jag förut med de turkos/lila/rosa muddbyxora. Men dessa är i nästa storlek, så hon fick dem i julklapp. Nog för att snöret kanske är roligare än paketet. Jag har så mycket tyg hemma så jag kan sitta o sy hur mycket som helst egentligen. Fast det går inte när man ska ta hand om lilla tjejen. 
Nå, det är två muddbyxor:
En röd med typ leopard-mönster.
En grön-mörkblå randig med brun mudd.
Min syster gillar ljusblått och jag ville sticka sockar till henne. Jag hittade ett fluffigt garn som såg supermjukt ut att ha på fötterna.
De är ribbadstickade och ser kanske lite smala ut på bilden. Men det är en fullständigt normal storlek 38!
Garnet: Regia Softy. 
Det blev garn över! Så då virkade jag en mössa med garnet, plus en tråd Alpacka från Naturgarn. Det ska ju vara varmt om huvudet! Jag virkade först fram och tillbaka som om jag skulle göra en halsduk. Sen virkade jag ihop sidorna när det blev tillräckligt långt runt huvudet. Sen tog jag upp maskor i toppen och minskade. Inget speciellt mönster med andra ord.  
Tur att jag hade lite alpacka-garn hemma så slapp jag köpa nåt extra. Denna jul blev jag av med lite garn i mina garnlådor! Perfekt.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg