Sommarens? handarbete

* 2 pågående stickningar
* 3 planer framöver
Låter det bra?

Vi tar det från början, tycker jag!

1. Koftan
”Tröja med huva” ur boken ”Sticka till dig själv” av Stina Tiselius blev en storfavorit för längesen. Nu har jag hittat rätt garn, rätt färg på garnet och satte igång tidigare i sommar. Den blir mörkgrön, fast skiftar lite olika i olika ljus. Riktigt fint!
Ändringen blir att jag stickar den som kofta, vilket blir spännande när jag kommer till halsen där huvan ligger omlott… japp… det kommer inte att funka. Kommer att göra om den delen!

Garn: enligt mönstret två garn som man håller dubbelt, Alpakka Silke och Peer Gynt från Sandnes garn. Då Peer Gynt inte funkar för mig (100% ull) så bytte jag den till Alpaca+ Merino wool+ Nettles från Onion. Ett mycket härligt och fint garn. Jag är nöjd.

2. Barnklänning 
Jo ni vet när man lovar barnet att sticka av garnet som blev över (och tänkt ge bort men fröken säger Nej Mamma, Sticka Till Mig)! Ja, tack?

Garn: Det är ett antibakteriellt syntetgarn som är mjukt som bambu. Tror det hette Himalayan Batik någonting. Köpte det i för väldigt längesen, när jag fortfarande köpte syntetgarner. Men det är så mjukt att dottern kan bära det direkt mot huden och det är ju trevligt.

Till garnet hittade jag en barnklänning i min ”favoritlista” på Ravelry, som passar bra.
”Shades of summer dress” av Elena Nodel.

Planer

3. ”Saco stripes” av Pam Allen. + ett lingarn jag köpte häromdan (se bild ovan).

4. So faded av Andrea Mowry, barn versionen.
Har ett av mina favoritgarner Soft Silk hemma i tre tjejiga färger, så en kofta där färgerna smälter in i varandra vore perfekt.

5. Cria av Ysolda Teage.
+ ett ull/silkes garn i min stash: Wool Silk från Hjertegarn i blå nyans.

TANKE: Det här är mest bara koftor/tröjor! Det är det jag gillar att sticka också. Jag vill defenitivt sticka klart klänningen och börja på linnet innan sommaren är slut, så jag stickar mest på klänningen just nu. Även om jag älskar koftan jag stickar på. Den går möjligen en bit in på hösten, så den här listan kan jag komma att ha lite längre än under sommaren.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg