Nogat Sweater

Det här vackra garnet behövde ett vackert mönster, jag tänkte genast på flätor! Därför stickade jag en flätad tröja av detta garn.

Mönster: Nogat (sweater) av Justyna Lorkowska.

Garn: Zenta by Permin

Detta mönster fanns bland mina favoriter sen länge och det skulle passa fint nu. Däremot är garnåtgången högre än mina antalet nystan jag hade i stashen. Men vad gör det, då kan man göra en fin kortärmad version – och så blev det! Jag har ett nystan kvar, använde exakt 5 nystan. Vill hellre ha en kortärmad än en ”otraditionell” längd på ärmarna som det skulle bli med ett nystan till.

Jag älskar fallet i garnet, mönstret är a-linjeformat och då passar det så fint med ett garn som har silke i sig. Det är också korta varv längst ner i ryggen, som bidrar till det vackra fallet. Det är rätstickning i ryggen, faktiskt vackert. Förändringen jag gjorde var att först minska maskor i midjan innan ökningarna. Det blev lite mer format som jag ville ha.

Jag har valt att ta bort bakgrunden till en bild, det syns att jag gjorde ett litet hål i armen. Men vad gör det. Jag provade också att lägga till en bakgrund till bilden för skojs skull!

Det är kul när resultatet blev så som man tänkt, att tröjan passar så fint som kortärmad. Jag är nöjd! Med sån struktur i tröjan krävs att man blockar tröjan så att maskorna lägger sig till rätta och det blir mycket snyggare.

Relaterat inlägg