Santas cardigan

Vissa vill börja i tid, så var det med denna kofta. Dottern älskar jul, jag menar verkligen. Så jag fick en ’beställning’ på tomtekofta redan i augusti tror jag. Hade rött garn hemma, förvisso syntet men vad tusan. Det är ju väldigt juligt.

Garn: Rött Duo från Järbo garn (tror det kan ha utgått, mitt från stashen är minst 5 år gammalt). Vitt fluffigt garn (i polyester) är i Panduros egna märke.

Mönster: eget hittepå på med den lilla mini-designern här hemma.

Knappar: ja det var svårt att hitta! Stora röda knappar. Fick ngr från en familjemedlem men de var ändå för små, men jag mailade till Knappcarlsson och de hade och skickade på posten! Bra att höra av sig till en knappaffär.

Koftan sitter jättefint och flickan är lycklig. Det är kul att man med enkla medel kan få till det man vill få till, det var mitt mål när jag började handarbeta ”lite mer” för många år sen. Och det hjälper också dottern att tänka fritt och en dag själv kunna skapa plagg eller det hon väljer att göra i kreativ väg.

Relaterat inlägg