Det ska va kul att handarbeta

När man skrivit färdigt en examination, får man unna sig lite sytid! Jag har nämligen syplaner, har en hög med röda och gråa tyger som väntar på mig.

För ett tag sen sydde jag ett par leggings till dottern, som jag inte visat. Hon växer så det knakar. Det tar inte lång tid egentligen, man syr ihop två tygbitar (på det mönster jag har). Men jag tar mig inte tiden. Jag tänker dock att det ska ganska lätt kunna gå att sy flera vid behov.

Jag har planer på att sy juliga kuddfodral och hittat lite tyger på rea bland annat. Och när jag säger kuddar ska man veta att gisses, kuddar finns det gott om hos oss! Så jag behöver börja redan nu för att hinna till advent. Jag tar inte fram symaskinen varje dag direkt.

På bilden ser man två ihopvikta tyger, ja, färdigsydda sådana! Det röda sammetstyget (rea-tyg) har blivit två kuddfodral. Jag gör enklast möjliga fodral, 2,5 ggr längd och viker ihop som ett vanligt örngott. Det beiga med röda hjärtan har blivit en bordsduk som jag ska ha till julen. Dukar brukar vi inte ha, men på julen kan det vara fint.

En bra start! Jag får visa mer framåt advent om och hur jag fått till det. Min tyghög brukar i vanlig ordning stirra på mig. Det vore kul att få till alla kuddar men inget absolut krav. Det ska va kul att sy.

Appropå kul, jag har mest stickat bakåt än framåt den sista tiden (alltså repat och stickat om, flera ggr) så nu får det ligga. Har lagt upp en förhoppningsvis roligare stickning, en mössa! Mönster: Cheeky hat (av Matilda Kruse/ organicknitters) och garnet är AlpackaMerino i den dova roströda färgen Weasley från Manduzana som jag köpte i höstas. Älskar hennes garner!

Relaterat inlägg