Sockor är bra

Det går inte att ha ordning på allt just nu. Hemsidan har fått/ får stå åt sidan tills jag orkar med, hälsan kommer först. Men jag stickar. Mest enkla saker som går på rutin. Sockor är bra. Eller att göra färdigt saker som väntar på att bli klara Jag ska göra ett försök att visa vad som blivit klart under året, men det kan ta lite tid. Först ut är…

Sockor

Sockor är min go-to stickning detta år. Så jag har stickat några under året:

Restgarnssockor

Jag har stickat sockor i restgarn jag hade från Tjocksock från Myransmaskor (handfärgat). Det blev supermjuka och något tjockare sockor, garnet är i vikten DK. Här kan man läsa om de engelska termerna i garners tjocklek.

Jag hade inget mönster, stickade från tå-upp då jag tycker det är lättast. Det finns olika sorts hälar man kan sticka, här använde jag timglashäl.

Melerade sockor

Dessa sockor kom till när jag behövde lite färg. Garnet är ett sockgarn från Manduzana (handfärgat). Här gick jag efter anteckningar från projekt i Ravelry på tidigare stickade sockor. Jag använde instickshäl med hälkil och ganska kort skaft. Sockorna är stickade efter den form jag har på mina fötter, lite tightare över foten och ökade maskor på hälkil samt skaftet.

Sockan Rosengång

Jag ville sticka av ett nyare sockgarn från Manduzana (handfärgat) som heter Corriedale sock. Det garnet känns fantastiskt trevligt att sticka med, det seglar upp som ett nytt favoritsockgarn. Det garnet är det närmaste jag kan komma ren ull utan att bli allergisk. Känslan av ull är så fantastiskt för mig som inte kan sticka i ren ull. Så är det!

Mönster: Sockan Rosengång av Maria Jonsson. Jag valde detta mönster specifikt för att det är tre färger i mönstret och jag har tänkt längre att jag vill sticka just det mönstret. Och för att det är enkla repetitioner i mönstret så man inte tappar bort sig så lätt. Det blev sockor till dottern.

Relaterat inlägg