Milano mittens – igen

Milano mittens stickade av DesignKatrina

Mönster: Milano Mittens av Marianne Skatten.

Garn: Tjocksock från Myrans Maskor (från adventskalendern i julas). Totalt 48 gram.

Jag sliter tydligen mycket på halvvantar, varje vår när jag ska ta fram dem igen så är många för slitna eller har hål (fast jag använder sockgarn som är mer slitstarkt). Det betyder att man kan lägga upp en ny stickning som också går fort, inte alls dumt!

Det är ett bra basmönster som jag använt förr. För anpassning till detta garn tog jag bort 2 maskor i maskantal så att det ändå skulle sitta bra. Jag gjorde lite egen struktur på ovansidan för skojs skull. Färdig efter några dagar, det är väldigt skönt att sticka nåt fort och ”lätt” – det behövs ibland! Skulle jag behöva fylla på med ytterligare par så har jag garn kvar!

Relaterat inlägg