En glittrig liten kofta

Jag kan inte leva utan en aktiv stickning så nu har jag lagt upp för en liten sommarkofta med kort ärm: Lace Cardigan.
När jag rensade ut garn så kom vi fram till det här glittriga gröna garnet i 3 nystan. Det är en bomull-akryl blandning (Ella DK från Sirdar) och glittret gör det lite extra strävt och lite som sandpapper efter den mjuka alpackan som jag just stickat med. 
Men samtidigt vet jag att en liten flicka som älskar allt glittrande. Så jag tog beslutet att göra nåt av det. Det är inget jag skulle köpa själv, jag har fått det i present nångång. Det är svårt att få garn när man är ”finsmakare” och därför har det legat.
Nu har jag tänkt sticka ur min ”stash” under året (köper bara garn om det är till ett projekt jag vill göra). Jag letade efter nåt litet koft-mönster till 3 nystan och snubblade över Sirdars egna mönster för just detta garn. En kofta i spetsmönster. Med minsta storleken (4 år) och korta ärmar så går det! Borde väl också gå hyfsat fort, med en stickfasthet på 22 m för slätstickning.
En rolig detalj gällande mönstret är att de personifierar det: längst ner på sidorna står det att det här mönstret får Katrina sticka för personligt syfte.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”En glittrig liten kofta”

Kommentarer är stängda.