Doddo och Bobbo (Babblarna)

Jag har virkat lite presenter på sistonde.


Jag har virkat en röd Bobbo från Babblarna som vi gett bort i present till ett litet barn. Där har jag använt ett rött bomullsgarn som jag tog hand om från min mormors handarbetssaker. Därtill restgarner i bomull till andra detaljer. Det är svårt att brodera detaljerna och det blev inte helt 100% men jag gjorde så gott jag kunde. Det var som vanligt pilligt med händer o armarna men resten var inga problem att virka. Det är lätt att följa mönstret.
Mönstret finns här.
Det har blivit en blå Doddo i påskpresent till dottern. Det mörkblå garnet är det första garn jag köpt nytt för iår. Minnet är bra men kort, var köpte kag det nu igen? Nåväl det är ett lite tjockare bomullsgarn som matchar med resterna jag hade till ögon, osv. Det var trevligt med ett liten större kropp att virka, det gick snabbt!
Mönster finns här!
En liten chokladglass blev också till påskpresent. Garn från mormors handarbetssaker. Det är ett lagomt litet projekt när man bara vill göra nåt litet. Jag har väl gått ifrån mönstret jag följde och gjort min egen twist på det då det passade bättre för ett smalt ”virka dukar garn”.
Nu finns en nästan komplett Babblarna-samling. Tre gosedjur och två virkade. Den bruna fattas alltjämt. Borde virka den sista så det blir 3 var. Har dock inte hittat nåt brunt bomullsgarn i gömmorna så vi får se när (om) det blir någongång.
Glad Påsk!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Doddo och Bobbo (Babblarna)”

Kommentarer är stängda.