Lyxig halsduk

En gång fick jag ett par härvor fin silke i vackert smaragdgrön. Jag har försökt mig på ett flertal projekt/ stickningar med det vackra garnet och jag har repat upp alla försök. Om det inte funkar, då får man se på det från andra perspektiv. Kanske ett kompisgarn/ följetråd kan hjälpa och tänka ut en enklare design.

Garn:

  • Janipur Silk Fino från BC Garn
  • Cashmere Dreams från Lang Yarns

Vilket garn passar till ett lyxigt garn? Ett annat lyxigt garn. Jag har alltid velat prova cashmere – dyrt, otroligt mjukt, lyxigt och fint material. Det är ett köp som man tänker igenom noga. Jag hittade tillslut ett garn som skulle passa bra både som följetråd och färgmässigt.

Patentstickad halsduk av DesignKatrina.

Idé till mönster:

Jag ville prova att sticka något enkelt, klassiskt och tidslöst – det borde gå bättre. Så jag kom fram till att sticka en halsduk i patentstickning och i-cord kanter. Båda teknikerna är enkla när man väl lärt sig dem. Jag la upp 3 (kant)+ 32 (patent)+ 3 (kant) maskor. Sedan stickade till halsduken var ca 150 cm.

Patentstickad halsduk av DesignKatrina.

Det här är det allra mjukaste jag nånsin har stickat i. Och det är en vacker halsduk som kommer bli välanvänd! Jag fick lite garn över och funderar vidare vad jag ska göra med det som är kvar. Något fint, återigen.

Relaterat inlägg