Avslutningsklänning

Ett svagt ögonblick i Maj lovade jag dottern att sy om en trasig klänning till en avslutningsklänning. Som om jag inte haft fullt schema ändå! Men jag hade lovat så då får man ordna detta.

Avslutningsklänning 2021

Jag började med själva biten från den gamla klänningen, hur den kan sitta.  Den är i spets, vit och guld. Den behövde förlängas med vit jerseytyg. Sen ritade jag upp en baksida på frihand för att kunna matcha framsidan i ett vitt något glittrigt jerseytyg.

Kjoldelen, där kollade jag upp i de mönster jag redan har och hittade en form av snurrkjol som kan funka. Det vita jerseytyget skulle inte räcka, så jag blandade med ett tunnt glittrigt guldtyg i stickad struktur. Modifierade mönstret, så det blev tunnt guldtyg på baksida och sidor. Fram vitt tyg. Det funkar!

Kanterna på det stickade guldtyget har jag sicksackat och de blev rätt fina så, jag lät de faktiskt vara så.

Avslutningsklänning

Så resultatet blir ett hopkok av nytt o gammalt, ett hittepå efter dotterns idéer och min tanke för genomförande. Slänga ihop en klänning av en teckning från mest dotterns idé, ja, så gör jag. Det är är helt klart unikt, glittrigt och framförallt känner sig dottern fin i den. Har sett att många har som shorts och klänning i ett, tror inspirationen kom därifrån. Får se om jag syr nåt till mig nästa gång, det finns saker på kö!

Relaterat inlägg