Linkofta på gång

Denna stickning är riktigt rolig och kombinationen av de garnerna jag använder funkar väl ihop. Jag gillar hur resultatet blir!

Baksidan av linkoftan

Garn: Lin, Järbo garn och Silky singles, Fru Valborg. = Lin + merino och silke.

Mönster: Basic top down raglan sweater i boken The handybook of top-down sweaters av Ann Budd. Det är en bok med många tabeller som man följer utifrån vilken stickfasthet man har och vilken storlek man stickar. Bakstycket och kanten på koftan är inspirerat från flera andra mönster.

Framsidan av linkoftan

Jag stickar på ärmarna just nu, för att jag efter ärmarna kan använda upp allt annat garn till resten av bak- och framstycket. Minsta möjliga garnspill! Använder jag allt garn kommer den att väga 900 gram, så det är en av de tyngsta koftorna. Men jag ser mycket fram emot hur koftan blir efter första tvätten, eftersom lin blir mjukare efter tvätt och användning. Har lite kvar att göra innan dess.

Relaterat inlägg