Två par Tantulltussockor

Som titeln skvallrar om så kommer inlägget att handla om sockor med mönster från Tantulltuss/Anna Bergman.
Oj vad länge jag kikat på att sticka Tantulltussockor och Oj vad kul det har varit att sticka!
Först ut är mönstret ”Två tanter och Valentino”. Jag drogs till både färgerna och motivet med hjärtan utan att det blir för snuttigt. Det var lagom rart. Jag köpte ett garnkit hos TantKofta där mönstret fanns med.
Ofta får jag gå ner i stickstorlek men här fick jag gå upp en storlek. Det gör ju att man blir mer än nöjd, helt klart, för det är på sätt och vis lättare. Garnet var väldigt lätt och trevligt att sticka med, helt klart vill jag köpa Tant Koftas Trekking fler gånger!
Motivet var lätt att memorera så det var bara att tuta och köra. Plötsligt var de klara!
Barn växer fort, nu var det dags för nya tunna stickade sockor. Så vi tittade lite i den där boken, ni vet, #Tantulltussockor.  Fröken ville ha alla, men tillslut så blev det en lila och rosa/melerad variant på Rut Regnbåge.
Jag stickar mycket från stash iår med, men glömmer att nämna det. (Min sockgarnslåda svämmar över!) Garnet är Soft Raggi från Järbo Garn, som är ett extremt mjukt sockgarn med bambu. Det var knappt att jag stickade klart sockorna så skulle hon ha dem! Det är bara tacka och vara glad så länge hon vill ha hemgjort.
Motivet på sockorna påminmer om en rutig kjol som hon vill ha, vi ritade upp den idéen för ett tag sen enligt önskemål. Så jag kommer spinna vidare på idéen framöver. 
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Två par Tantulltussockor”

  1. Vilka söta sockor! Att bestämma vilka sockor man vill sticka när man gillar allt kan verkligen inte ha varit enkelt, men av slutresultatet att döma gjorde ni båda ett gott val:)

Kommentarer är stängda.