Sockor

Sockor är inget jag stickar jätteofta. Ändå har det hänt flera gånger på rad nu. Men när man behöver något litet att sticka på är det praktiskt- för att ta med en stickning exempelvis.

Fergus socks i melerat garn.

Så till tjänsteresorna jag har åkt på, började jag på ett par sockor till mig i ett melerat sockgarn i mönstret Fergus socks. Det är ett jättefint mönster som jag stickat förut!

Garnet är jättefint melerat sockgarn: Lang Yarns Jawoll magic dégradé.

Fergus socks

Dock har jag stickat mer bakåt än framåt så det tog världens tid! D.v.s. jag repade ofta. Så garnet och mönstret var ingen bra kombination. Garnet var för mörkt så jag såg inte så bra. Jag gjorde fel här och var. Till nästa gång: välj ett ljusare garn! Därför blev det också ett kort skaft på dem (de stickades från tån). Jag har dock bott i dessa sockor sen dess! Så ändå – tummen upp!

Glittersockor med hjärtan

Nu finns också ett behov av nya sockor – dotterns glitterstrumpor är för små. Oh no! Vissa stickade saker blir superfavoriter, som ”farmortröjan” och ”glittersockorna”. Hon har fått en ny farmortröja från farmor i födelsedagspresent. Jag tänker att hon ska få nya glittersockor också, så jag har börjat på dem, denna gång med fina hjärtan!

Relaterat inlägg