När det är för varmt för annat

Värmen håller i sig från Maj! Det betyder att man inte riktigt orkar att sticka på en kofta i ull utan att det är skönare med små snabba projekt. Därför blev det nu två par sockor som jag stickat av restgarn som jag har hemma.
Tant Snö.
Glömde sy ihop hålet vid hälen, ser jag.
Först ut var Tant Snö från @tantulltull/ Anna Bergman. Här fick garnet och garnmängden  bestämma lite hur det skulle bli och jag tycker att jag fick ihop en fin färgkombination! Som vanligt fina sockor från boken #Tantulltussockor. 
Garnet är Merino Sock Sport från Manduzana, ett av mina favoriter. Det vita är Miniraggi från Järbo garn (som inte längre finns utan är ersatt med Junior raggi). 
Här kommer stickfasthetens olika sidor verkligen fram, för att få till rätt stickfasthet så använde jag:
Slätstickning /mudd: 2,5 mm stickor
Prickar: 2,75 mm stickor
Trianglar: 3,25 mm stickor

Jag fick en del garn över från sockorna ovan och jag hade ett par sockar i huvudet med en tight fit, dubbel mosstickning på foten och kort skaft. Så då stickade jag mig ett par tå-upp sockor så. Det låter enkelt, fast jag fick faktiskt repa upp en gång för att det blev för stort.
Jag skrev upp anteckningar på min projektsida på Ravelry. Det är ju öppet för medlemmar om man vill se!
Jag tycker verkligen om den här dubbla mosstickningen på sockor, det ser så stilrent ut.
Garn: Merino Sock Sport i färgen Weasley från Manduzana.
Trevlig Helg!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”När det är för varmt för annat”

  1. Restgarner är perfekt när man stickar sockor i flerfärgsstickning.

    Du fick till det egenkomponerade mönstret bra i dina sockor! Snyggt

Kommentarer är stängda.