Averytröjan

Det passar väl bra att jag visar upp min Avery tröja på födelsedagen! Jag är väldigt nöjd med den och det är som en födelsedagspresent till mig själv.
 
 

Avery Cardigan knitted by DesignKatrina

Storlek: M (tror mönstret är menat som en ”loose fit” tröja, som inte funkar på mig, så jag tog en storlek mindre än vad jag brukar ha)
Garn: Mandarin Grande från Sandnes
Färg: sjögrön – jag dras till grönt.
Betyg: En perfekt baströja som kommer bli välanvänd under hela året, inte bara sommaren! Superhärlig, inte för varm.
Mönster: Ett till ”tänk-själv mönster” där de inte skriver ut vad de tycker är underförstått.
Avery sweater knitted by DesignKatrina
Det här var en sån tröja som jag inte fick ur huvudet och bara ville bli till. Jag började sticka på stickor nr 8 men gick ner till stickor nr 7 (det vanliga stickfasthetprovs-problemet). Jag menar, 12 m på 10 cm – perfekt vår/sommarstickning. Det är en troligt enkel och lättstickad tröja som bara går av farten! Helt plötsligt har man stickat klart. Jaha, och sen provar man tröjan när den är klar…

Raglanen var rak hela vägen och det såg jättekonstigt ut på ryggen när man tog på tröjan. Så – jag repade upp och vinklade raglanen mot kroppen. Alltså jag stickade den rak den första biten. Därefter minskade jag bara på fram- och bakstycket varje varv (istället för vartannat varv) så raglanen blev vinklad som en sweatshirt. Så mycket bättre!

 
Avery sweater knitted by DesignKatrina
 
Sen tog det ett tag innan jag fäste trådar för allt man gör syns så tydligt. Jag tror jag lyckats dölja de flesta, en pytteliten grej på ryggen som syns om man kollar noga. Jag borde veta bättre än att byta  tråd mitt på ryggen, men jag såg det inte /tänkte inte på det förrän jag var klar för andra gången och skulle fästa trådar. Det gick av bara farten. Nu blir det inte mera upprepning. Nu vill jag använda tröjan! Jag tycker den är klassisk och snygg i sin enkelhet!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Averytröjan”

  1. Stort grattis på födelsedagen!!

    Den ser jätteskön ut! Precis en sån där tröja man drar på sig när det är lite kyligt:)

    Trådfästning är en svår konst! Det tog tid för mig också att lära mig att göra det snyggt. Det är svårast att få fint när man stickar med ett tjockt bomullsgarn, men det går:)

Kommentarer är stängda.