Frö

Jag har stickat ett par vantar från Maja Karlssons bok Trettiofem Vantar. Det finns så många fina vantar i boken! Men de jag stickade var vantarna Frö, som jag stickade för att ge bort i julklapp till en familjemedlem. 


Garnet som rekommenderas för mönstret är i ren ull och alltså något som jag inte kan använda (p.g.a. allergi). Men jag har mängder av alpackagarner hemma i lådorna så det är ett bra alternativ! Indiecita alpacka från Naturgarn, alpackagarner från Sandnes garn, osv. Så det blev ljusgrå vantar med detaljer i roströd-brun, grön och vit. Det är färger som jag tycker passar väldigt bra till mottagaren!

Det var ett jätteroligt mönster! Jag valde medvetet att göra vantarna smalare (med smalare stickfasthet) och de fel som jag råkade göra i vante nummer 1 gjorde jag också i vante nummer 2 så att de blev exakt lika!

De blev supermjuka o härliga! Mottagaren blev väldigt glad.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Frö”

Kommentarer är stängda.