Smått o gott

Första inlägget på nya året kommer att handla om de sista projekten från förra året. 
I November stickade jag den första julklappen för året, ett par sockor i storlek 38. Mönstret heter Alamock och designen heter Jenny Lidén.  Det en släkting till mig och detta är hennes första mönster! Så det är extra kul att sticka mönstret. Det är ett enkelt och fint mönster, som jag valde att sticka med ett melerat sockgarn från min stash. Delight, från Drops.

Jag hade kunnat få en bättre bild med en sockmodell men jag har ingen sådan för denna storlek. Men hälarna är väldigt fina och sockorna passade helt perfekt. 

Jag har också stickat ett par mössor till julklapp, mörka skulle de va. Så jag stickade enkel ribbstickning på båda mössorna, eget hittepå. Garnet var ett Onion Organic wool- nettle garn. Väldigt mjukt och mysigt att sticka med. Detta var ett av de projekt där jag köpte garn, för jag verkade inte ha något mörkt garn som passade.

Vid jul la jag upp en ny liten stickning, ett par sockor till dottern. Lite större sockor till min lite större tjej. De blev klara i mellandagarna. Inget mönster, också eget hittepå. Jag stickade från tån-upp, ökning i sidorna och minskade maskor vid hälen med korta varv. Jag tycker det är trevligt att sticka häl på vägen och inte behöva bryta garnet emellan och plocka upp på nytt o liknande. Kalla det vad man vill, men ju färre trådar att fästa desto bättre.

Garnet, ja, det var ett sockgarn som dottern hittade på mataffären. Det är ju glittrigt, rosa och lila. Den bästa sorten för en 5-åring som inte kan få nog av glitter! Så nu har hon extra sockor till vinterskorna igen.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Smått o gott”

  1. Du har verkligen varit flitig med stickorna:)

    Men visst är det roligt att ge bort sådant som man har stickat!

Kommentarer är stängda.