Om att dubbelsticka

Dubbelsticka innebär tålamod, tid, pannan i djupa veck (om man hade ngr veck) av koncentration. För det är ett himla ”pillergöra” stundvis. Det är inte nåt man sitter och tänker att man ska göra på en kväll. Det är inget man gör utan att knappt titta på stickningen som man kan göra med andra. Nej, det gäller att följa sitt mönster, det gäller att få till det rätt. Rätt färg på rätt sida. Kan vara mitt eget fel som gör lite halv-komplicerade mönster ibland.

Visst det har blivit fel ibland, och då gör jag som jag brukar att jag tar det på nästa varv och tar upp de maskorna som blev fel färg och ändrar det ”uppifrån”. Men där gäller det att ha tungan rätt i mun! För tråden MÅSTE hamna ”emellan” sidorna & maskorna, annars har man tråden på utsidan arbetet över maskor. Det är egentligen inte det superlättaste.
En annan grej är när man ska ta in maskorna på mössan, ja, då får man flytta maskor och ha sig. Småpyssligt!

Och i slutändan är det jättekul! Men jag måste nog säga att jag måste ha en enkel stickning samtidigt när man bara vill ha nåt lätt att göra istället. Under tiden jag har dubbelstickat Fiende-mössan så har jag startat något enkelt – ett par sockar. Det är något som bara går utan att man behöver tänka för mycket. Det är en bra kontrast! Första sockan klar.

Igårkväll blev jag klar med Fiende-mössan. Idag ska jag ta och fästa trådarna.
Det blev ca 10 g garn kvar av de båda färgerna! Det ser ni på bilden ovan, fast det mörkblå garnet ser svart ut på bilden. Funderar vad jag kan göra med dem.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Om att dubbelsticka”

  1. ja jag får väl lära mej det så småning om, men behöver nog praktiskt hjälp på plats när jag börjar men visst kan tänka mej att det e hemskt kul..O fint blir det med ,kram=)

  2. Tjolahopp, tjolahej 🙂 Ungefär så fort går det när fingrarna vet vad de gör utan att ögon och huvud måste vara med.
    Ser fram att testa framöver hur dubbelstickning funkar för mig. Har ju en hel jättedrös mig garn som ska användas efter att jag ropade in flera kg på Tradera.

Kommentarer är stängda.