Bubble Bobble Fiende Mössa


Min vän H kom med den briljanta idén innan jul om en mössa med en fiende i 8-bits NES spelet Bubble Bobble. Skickade även en bild på den alltför välkända fienden. Vilken kul idé, tyckte jag! Nu efter jul har mössan blivit färdig.

Tänk vad bra att andra kan komma och inspirera mig sådär. Det tycker jag är jättebra med min utlottning/tävling som jag har just nu, för jag får massor med inspiration!

Då jag tänkte ut motivet blev det en mössa med
en Fiende och en massa bubblor runt om
(bubblorna skjuts på fienden i spelet).
Men på mössan övervinner fienden bubblorna!

Garn: Extra Merino från Schachenmayr Nomotta
Antal maskor: 80 st.
100% ull


Jag ska även påpeka att det ni ser på bilden ovan är mycket riktigt samma mössa på alla bilder.
Den är dubbelstickad och därmed vändbar med spegelvänt motiv på andra sidan!

I brist på möss-modell så får jag stå för ”modellandet”.
Jag ville visa upp hur mössan ser ut på huvudet (eller på mitt huvud i detta fall), på båda sidor!

Jag har väldigt stort huvud (XL) vilket brukar leda till att huvudbonader man köper på affären inte passar särdeles bra. Denna mössan har jag gjort i ”normal” storlek eftersom jag tycker att min kompis har normalstort huvud. Alltså är den lite för tight för mig, vet inte om det syns.
Den kommer bli skitsnygg på H!

Bubblande stolt!
Mössan ser nästan svart ut på de andra bilderna (ena färgen),
men den är faktiskt mörkblå.


Slutligen en vinterbild jag tog häromdagen, när jag lekte med min nya kamera.
Det är något väldigt vackert med snö-frost på nakna träd. Det var en dag då allt var vitt: marken, träden, husen, himlen. Och mitt i allt en röd klase som stod ut och bara var sådär vacker.
Jag såg bilden framför mig, och tog upp kameran.

Bilder som poppar upp i huvudet, ja, det är jag, det är så livet ter sig. Jag är så glad att jag kan förmedla lite av det jag ser i mitt skapande. Ibland önskar jag att jag kunde måla bättre än vad jag gör för då skulle jag verkligen kunna få ut mina bilder.
Men det jag gör, ja, det räcker väldigt långt!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Bubble Bobble Fiende Mössa”

 1. Mössan blev jättefin !
  har samma besvär med mössor jag oxå
  jag ska testa att sy en mössa i trikå framöver våren.
  har haft riktigt bra väder i ett par dagar,men i dag visar termometern -27…
  På TV:n nu är det killar som virkar

  Ha de !

Kommentarer är stängda.