Stickad Bolero

Min bolero är klar!

Jag började sticka på denna för flera månader sedan, sen har andra saker kommit upp men nu är jag klar. Garnet inhandlades i somras.
Jag har faktiskt hållit mig till mönstret som jag hade, tro det eller ej så lyckades jag med det. Jag bara älskar ullgarnet, och sen jag köpte detta finns det flera fina färger att välja mellan.

Garn: Freedom Spirit
Stickor: nr 4½ och 5 (jag brukar behöva använda 1 strl större stickor) rundstickor.
Mönster: en mönstertidning köpt på garnaffären – Freedom Spirit 455.


Jag har faktiskt svårt att följa mönster, för att jag vill ha en känsla om hur helheten kommer att se ut och då måste man ju läsa hela mönstret och då går man händelserna i förväg och förstår inte alltid. Nu har jag varit väldigt tålmodig och tagit en del i taget.


Jag är väldigt nöjd faktiskt.
Förutom att den kunde faktiskt ha varit lite längre.
Min karl är förstås väldigt nöjd med längden, haha.

Det är lite som att mönstret är gjord för personer utan kurvor. Det var lite svårt att ta bra kort. Men skulle jag ha ändrat längden så skulle jag behöva repa upp ALLT, för det är svårt att se på framsidorna innan de är helt klara hur långa de blev.
Dock väldigt nöjd trots längden.

Baksidan, kragen syns bättre på denna bilden.
Mitt hår är ständigt i vägen på alla bilder
och ungefär alltid i vardagen
.

Oh tröjan är så fin!
Jag funderar på att sätta in en extra knapp, en tryckknapp för att hålla tröjan på plats och så det inte blir så långt glapp över bysten. Det kanske är lösningen, någon som har nåt annat bra förslag?

Funderar lite på att göra en sån här tröja till, fast göra den längre… Nästa år kanske.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Stickad Bolero”

  1. Den vart ursnygg ,den har jag missat att du gjort ,har stickat en mössa i Freedom spirit,håller med ,härligt garn ,synd att du inte hade mönstret här,buhu men får väl kolla upp vem som kan ha det ,kram kram =)

Kommentarer är stängda.