Rymdjackan

Jag har länge tänkt att jag vill sy en jacka till mig själv, större delen av året iallafall. 

Jag tänkte då en Odd Molly inspirerad jacka.  Hittade ett mönster hos Stoff och Stil som heter 24032-(+strl) jacka. Riktigt fin modell, jag tycker dock alltid att det är en chansning när man beställer ett symönster i EN storlek. Jag gick efter vad det stod för storleksrekommendationer för mönstret. Ändå blev det för stort! Men mer om det sen.

Sen var det tyget då. Det tog lång tid att hitta rätt, jag har beställt hem mängder av tygprover som kan påminna om Odd Molly, men även andra jag tyckte var fina. Men inget kändes rätt, så jag drog då slutsatsen att det inte är rätt stil för mig. 

I somras såg jag plötsligt Tyget! Ett joggingtyg med rymdmotiv (från Rosa Huset för den som undrar)! Helt underbart. Jag köpte dock inte det på en gång, men jag kunde inte sluta tänka på tyget så det blev rymdtyg ändå och en rymdjacka! För den som inte fattar varför jag fastnar för ett rymdtyg så kan jag säga att jag tycker mycket om att se på vetenskapliga dokumentärer om astronomi, osv.

Space Jacket made by DesignKatrina
Det var svårt att veta vilken del på mönstret som var vilken, vad som hörde till ytterjackan och vad som hörde till fodret. Det fanns ingen text eller bokstav för att veta. Så det fick man reda ut själv, med hjälp av papperna som följde med.
När jag sydde ihop jackan så märkte jag att den blev för stor. Då blev jag ordentligt less. Så då blev det liggandes ett tag. Sen tog jag bort 6 cm på rygg+sido-del och 3 cm på ärmarna. Då blev det bättre, jag har rätt smal rygg ändå. Det är på framsidan man behöver lite mer utrymme.
Space jacket made by DesignKatrina
Baksidan är det bästa på jackan!
Till fodret har jag använt svart jersey samt ett grövre svart jersey på vissa delar. Som mudden längst ner. Den fanns inte med i mönstret, inte heller mudden längst upp. Den satte jag dit för att det kändes bättre. Jag satte in en liten 20 cm dragkedja mellan fodret och mudden längst ner. Lättare att komma in i jackan om man behöver laga något eller att kunna vända jackan rätt när man sytt ihop den.

Det är ju rätt häftigt att jag har sytt en jacka till mig själv! Det var lite avancerat men jag redde ut allt tillslut. Det tog ett tag att få till jackan och jag ville verkligen få till den nu. För nu efter jackan så har jag ställt ner symaskinen från sybordet och bordet har blivit ett pluggbord istället! Så är det, jag måste ju ha nånstands att plugga framöver. Inte för att symaskinen är helt förpassad, den kommer fram när man vill och har en stund till övers.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Rymdjackan”

  1. Jag gillar också rymden, så jag tycker också att den är skitsnygg!

    Men vilket besvär att få den i rätt storlek! Det är ju det där med rörelsemån som tillkommer. Det hade varit lättare om det stod exakt hur stor den var, så man slapp gissa (även om det blir på ett ungefär) hur stor den slutliga jackan blir.

    Men du tycks ha tagit dig an utmaningarna på ett föredömligt sätt och betat av dom, en efter en. Och slutresultatet är en jättefin jacka som sitter bra på dig!

Kommentarer är stängda.