Olive garden socks och raggsockor

När man har en lång lista på saker man vill sticka, är det för mig ofta så att jag fastnar för saker som jag kanske inte nödvändigtvis behöver. Istället för känslan att sticka just det mönstret och se hur fint det blir. När jag tänkte på att sticka sockor så gick tankarna till min farmor och farfar. De orkar inte med så mycket längre, min farmor stickade mycket sockor till oss när vi var små. Nu kan jag sticka till dem istället. Här är jag verkligen inte ute efter en klapp på ryggen. Alla stickar vi till andra ibland.


Först ut är Olive Garden Socks, som jag har tänkt på förut men inte haft garn till. Jag köpte garn under sommaren och nu kunde jag sticka ett par.

Mönster kommer från Lindas Crafting Magazine, nr 2 2018. 
Garn: mellanraggi från Järbo garn i 3 färger. 

De var riktigt roliga att sticka, det gick fort också med lite grövre sockgarn. De blev väldigt fina! Hälen stickar man efteråt, man tar upp maskor runt hälen och minskar m. De är till min farmor.

Till farfar valde jag än tjockare restgarn från min stash. Och ett basmönster som jag förändrade strukturen på.

Mönster: 91996 från Järbo garn
Garn: grå – Raggi från Järbo garn, blå – Sport från Falkgarn.

Sockorna har en häl som är uppdelad i hälkil och hälkappa.

 Jag har ett tag velat sticka sockor med den valda strukturen som blir så snygg i två färger. Jag har stickat den strukturen förut, dock inte i sockor.
Det är väldigt enkelt:
V 1, färg A: rm v ut
V 2, färg B: *1 rm, 1 am* v ut.
V 3, färg A: rm v ut
V 4, färg B: *1 am, 1 rm* v ut.
Det blir riktigt häftigt.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Olive garden socks och raggsockor”

  1. Det är alltid roligt när man kan sticka till nära och kära. Extra roligt när man stickar till någon som stickar själv, och som kan uppskatta arbetet bakom presenten.

    Jag tror dom kommer bli jättenöjda båda två med sina fina sockor:)

Kommentarer är stängda.