Sockor i Spiderwick mönster

Jag har glömt att visa de sockor jag stickat. Sockor är en bra liten stickning som är lätt att ta med så det är praktiskt i min vardag.

Mönster: Footies med fläta av Maja Karlsson (för Järbo) samt mitt eget diagram för den fina tröjan som förekommer i filmen Spiderwick chonicles.

Garn: Supersock merino fingerling från Flora Yarns (handfärgat sockgarn) i två färger – en ljus och en mörk i blågröna nyanser.

Stickor: 3,25 mm i flerfärgsstickning och 2,25 i enfärgat. (Det blir olika stickfasthet i de olika teknikerna.)

Spiderwick socks by DesignKatrina

Grunden är Järbos sockmönster. På detta har jag lagt till flerfärgsstickning – jag behövde en rolig stickning! Jag testade lite olika saker som inte blev bra tills jag kom på mitt diagram som jag gjorde för några år sen. Jag har inte följt mitt diagram från början till slut, enbart tagit delar av diagrammet där det passar till en tvåfärgad variant. I ökning på sidorna har jag valt att sticka varannat m i färg 1 och färg 2.

Jag använde totalt 50 gram så jag har garn kvar – det är fina färger så jag ska fundera vad det kan tänkas bli mer.

Relaterat inlägg