Raj-esque /Teoritröjan

Mönster: Raj-Esque sweater av Josée Paquin

Garn: Garntantens High Twist 6-fach, ett merinogarn i tre färger: senapsgul, roströd och rostbrun.

Stickor: 3.50 mm och 3.75 mm.

Ibland tar det tid att hitta rätt mönster till ett garn. Jag började sticka en annan tröja först, men det var inte rätt. Har letat länge efter ett lämpligt mönster, har inte heller hittat inspiration till något eget. Så när jag hittade Raj-Esque mönstret hittade jag rätt! Det är lite 70-talskänsla och rostfärger.

Jag kallar den för Teoritröjan, för jag stickade på den under min kurs i forskning och teori. Mönstret anger en rak modell på tröja, jag har dock gjort en insvängd midja och ökat igen som skapar en a-linjeform. Jag har stickat extra långa ärmar, för att jag gillar långa ärmar. Ärmkullarna skapas med korta varv, efter att ha plockat upp maskor efter kanterna. Jag har inte stickat så många såna ärmar och det är inte min favorit att sticka. Men formmässigt blir det väldigt fint. Jag föredrar att sticka i ett stycke (raglan, ok eller liknande). Jag har bott i tröjan sen den blev klar, det är en bra tröja för vinterväder.

Denna vecka har varit tung på flera sätt. Jag har åtminstone lyckats fästa trådar och ta nån balkongbild så, det är alltid nåt.

Relaterat inlägg