Cheeky hat nr 2

Mönster: Cheeky hat av Matilda Kruse/ organicknitters

Garn: två olika från Onion knit – Alpaca+Merino+Nettles och No 4 organic wool+nettles

Stickor: 3 mm

Detta mönster är trevligt att sticka, tycker jag. Det finns flera storlekar både till barn och vuxna. Det blir snyggt med ribbstickade mössor! Jag stickade en i storlek M förra gången i ett alpacka blandgarn. Den kändes trång så jag har nu stickat en i storlek L.

Det är lurigt med mössor, de kanske passar bra i början men sen kan det vara något som känns tokigt. Stort, litet, konstigt, osv. Men jag måste säga att detta mönster funkar, fast i strl L för min del.

Denna gången blev det i två gröna nystan jag hittade i stashen, båda från Onion knit. Jag gillar deras garner, de är väldigt följsamma och så är det kul att de jobbar med nässelfibrer. Det är spännande med lite annorlunda naturfibrer, och jag gillar blandgarner i naturmaterial. Det ena garnet är Alpacka, Merino och Nässla. Det andra är Organisk ull och Nässla. Det är väldigt bra projekt för att använda upp garnrester eller att använda det där lyxiga nystanet man inte riktigt vågar sticka av, båda delar välkomnas! Här har jag (oftast) stickat varannat varv med vardera garn.

Har lyckats ta några bilder idag när vi var ut i det vackra vädret vi hade! En bonus är att den gröna nya mössan matchar min grön-aktiga halsmojäng! Och vinterjacka. Dottern vill också ha en sån här mössa (men i andra färger) så jag har börjat på en till.

Relaterat inlägg